Spoštovane stranke, zaradi kolektivnega dopusta smo trenutno ZAPRTI. Na vsa naročila in vprašanja bomo odgovorili, ko se vrnemo 6.5.2024

Naredimo vabila za Baby Shower

24. januarja 2020 / Baby Shower
Naredimo vabila za Baby Shower

Baby Shower zabave postajajo čedalje bolj pogoste in popularne. Ponavadi ga pripravijo bližnje prijateljice ali sorodnice nosečnice. Ta dogodek je v celoti posvečen nosečnici, njenim potrebam in nenazadnje je to zadnje večje druženje s prijateljicami, saj nekaj časa po rojstvu mamice nimajo časa za takšna druženja.

Ta objava je namenjen vsem, ki organizirajo Baby Shower, saj vemo koliko dela je potrebno za organizacijo takšnega dogodka. S temi kratkimi »naredi sam« napotki vam bomo pomagali ustvariti zelo hitra, preprosta in brezplačna vabila za Baby Shower 🙂.

Potrebujete le:

  • Microsoft Word,
  • vse priložene slike na dnu tega prispevka,
  • pisavi Open Sans in Great Wishes – prav tako na dnu prispevka
  • in malček potrpljenja 🙂

Za barvno kombinacijo sem izbrala zeleno, saj je dovolj nevtralna za oba spola. Bodoče mamice včasih razkrijejo spol šele na Baby Shower zabavi, zato sem si tudi to vabilo zamislila na tak način. Če že veste spol otročka, pa ni noben problem – samo poljubno spremenite besedilo.

1. korak

Odprite nov prazen dokument v programu Microsoft Word. Izberite zavihek POSTAVITEV ter čisto na dnu izberite -> Več velikosti papirja. V zavihku PAPIR -> velikost po meri, vpišite širino: 15 cm in višino 15 cm. Ponovno izberite zavihek POSTAVITEV -> Glava in noga -> v obe vrednosti vpišite število 0 in shranite. Sedaj imate dokument v velikosti 15×15 cm z nič roba, kar pomeni, da bo ozadje popolnoma ob robu.

2. korak

Sedaj bomo vstavili ozadje in okvir. Izberite zavihek VSTAVLJANJE -> slike -> izberite sliko: “1 – ozadje.jpg”. V zgornjem meniju izberite zavihek POLOŽAJ-> Položaj na sredini s kvadratnim oblivanjem. V zgornjem desnem robu se nahajata: ŠIRINA IN VIŠINA. Vpišite številko 15 cm v obe polji.

Celoten postopek ponovite za drugo sliko: »2 – okvir.jpg«. Le da, v zgornjem desnem kotu v pošlje VIŠINA – vpišete številko 13 cm (širina se avtomatsko spremeni na 10 cm).

3. korak

Do sedaj je bilo preprosto, se strinjate? 😊 Zdaj pa je čas, da vstavimo besedilo. Pojdite na zavihek VSTAVLJANJE -> Kliknite na -> Polje z besedilom in izberite obliko -> Ionsko – citat (svetlo). Izberite položaj -> Položaj na sredini s kvadratnim oblivanjem. Nato pa vpišite svoje besedilo vabila. Jaz sem si ga že predhodno napisala v drugem Word dokumentu in sem ga preprosto kopirala. Zdaj pa določimo font in velikost: Izberite font Open Sans, velikost 11. Spremenite barvo besedila -> Barva pisave -> Več barv -> Po meri -> Rdeča: 99, Zelena: 100, Modra: 100.

Besedi »Baby Shower« spremenite font v: Great Wishes, velikost 22. Spremenite barvo besedila -> Barva pisave -> Več barv -> Po meri -> Rdeča: 147, Zelena: 194, Modra: 188. Nato še samo uredite odstavke po lastni presoji in gremo na naslednji korak.

4. korak

Vstavili bomo novo sliko. Izberite zavihek VSTAVLJANJE -> slike -> izberite sliko: “ 03 – črtice.png”. V zgornjem meniju izberite zavihek POLOŽAJ-> Položaj na sredini s kvadratnim oblivanjem. Potem jo pa premaknite pod besedilo. Izberite besedilo in s klikom na desni gumb miške ga kopirajte. Potem pa z desnim klikom kopirajte besedilo. Ta korak smo naredili, ker je zgornje besedilo že oblikovano in s tem prihranimo čas. Izbrišemo večino teksta in si pustimo besedo ali dve ter jo pozicioniramo v prvo polje znotraj črtastega okvirja (Prosim poglejte na videoposnetek, kaj natančno to pomeni 😊) Z desnim klikom to besedilo kopiramo ponovno in ga prilepimo še v drugi dve polji znotraj okvirja.

Zdaj pa majhen trik 😊 Izberite 1. okvirček z besedilom ter hkrati pritisnite na tipko -> Shift -> sedaj lahko izberete še druga dva besedna okvirčka (Shift + levi gumb miške). Izberite v zgornjem meniju zavihek -> Postavitev -> Poravnajte -> Poravnaj zgoraj in Razporedi vodoravno.

Za konec še samo malček dodelamo tekst. Ta korak je čisto poljuben. Ampak za to vabilo sem spremenila zgornjo vrstico v font: Great Wishes ter v zeleno barvo.

5. korak

V zadnjem koraku dodamo še samo 2 slikici. Izberite zavihek VSTAVLJANJE -> slike -> izberite sliko: “ 4 – ikona.png”. V zgornjem meniju izberite zavihek POLOŽAJ-> Položaj na sredini s kvadratnim oblivanjem. Prestavite jo v spodnji levi kot okvirja. Na enak način dodajte še drugo sliko: “ 5 – ikona.png” in jo prestavite v zgornji desni kot okvirja.

Voila!

Čestitke za uspešno izdelano vabilo za Baby Shower. Upam, da ni bilo pretežko 😊

Svoja brezplačna vabila sedaj lahko shranite v format .PDF ali .jpg. Lahko jih natisnete, lahko jih pa tudi pošljete po e-pošti, Facebooku, Viberu, Instagramu…Možnosti je veliko 😊

Materiali za prenos

Za pomoč pri izdelavi vabil za Baby Shower vam prilagam vse potrebne materiale:

Za več idej za Baby Shower si lahko ogledate naša Baby Shower vabila. Novosti lahko spremljate tudi na naših družbenih omrežjih – Facebook in Instagram

Sanda Motaln
Baby Shower zabave postajajo čedalje bolj pogoste in popularne. Ponavadi ga pripravijo bližnje prijateljice ali sorodnice nosečnice. Ta dogodek je v celoti posvečen nosečnici, njenim potrebam in nenazadnje je to zadnje večje druženje s prijateljicami, saj nekaj časa po rojstvu mamice nimajo časa za takšna druženja. Ta objava je namenjen vsem, ki organizirajo Baby Shower, […]

Dodaj komentar

Spremljajte nas na