Spoštovane stranke, zaradi kolektivnega dopusta smo trenutno ZAPRTI. Na vsa naročila in vprašanja bomo odgovorili, ko se vrnemo 6.5.2024

Najina vintage poroka

15. junija 2020 / Poročno
Najina vintage poroka

Danes je 1. obletnica najine poroke – 15. junij 2019. Najina vintage poroka je bila majhna in intimna ter v krogu ljudi, ki jih imava resnično rada. Z vami bom delila najino zgodbo, kako sva se lotila priprav, izzive, pluse in minuse.

A če pogledam nazaj, tisto kar največ šteje so ljudje, ki z vami praznujejo ta dan. Hvaležna sva za vse najine prijatelje in družino, ki so si vzeli čas in naredili ta dan resnično čudovit.

V besedilu boste zraven opisa našli tudi povezave do vseh ponudnikov, ki so nama ta čarobni dan omogočili.

Foto credit: Vse čudovite fotografije v tem blog zapisu sta posnela: Tanja & Jani Photography.

1. Poročna lokacija

Vedno sva si želela manjšo in intimno poroko, zato sva bila mnenja, da sama lokacija ne bi smela biti nek grozen problem. Ampak bolj ko sva raziskovala svoje opcije, sva ugotovila, da najti zares dobro lokacijo ni preprosto. In po kar nekaj ogledanih lokacijah sva ugotovila, kaj si želiva in kaj so glavne prioritete pri izbiri lokacije: dobra hrana, mirno in prijetno vzdušje, lepa in urejena zunanja lokacija za poročni obred + možnost notranje dvorane v primeru slabega vremena ter možnost prenočitve.

Vse najine kriterije je izpolnjeval Dvor Jezeršek. Z Rokom se vedno pošaliva, da sva stari duši (old souls), zato sva že pri prvem obisku Dvora oba začutila, da je to najina poročna lokacija. Več kot 250 let stara domačija v objemu Kamniško-Savinjskih alp, ki združuje tradicijo in sodobnost. Čudovit ambient, vrhunska hrana in prijazno osebje – več si ne bi mogla želeti.

2. Poročna fotografija

Izbira poročnega fotografa je ena izmed najpomembnejših odločitev pri poroki. Fotografije so tiste, ki ta dan ovekovečijo. Na našem trgu je kar velika konkurenca fotografskih ponudnikov in prav tako velik cenovni razpon.

Izbrala sva fantastični duo Tanjo in Janija (Tanja & Jani Photography). Mlad par iz Štajerskih koncev (tako kot tudi midva 😊), ki se potrudi 100%. Ne samo, da sta odlična in nadvse profesionalna pri svojem delu, ampak sta tudi zelo prijetna. Prvič sva se s Tanjo in Janijem srečala na sproščeni kavici, kjer smo dobri 2 uri klepetali o vsem možnem 😊 Takšno spoznavno druženje tudi pripomore k dobri energiji, ki se razvije med parom in fotografom – ta pa je ključna za nastanek dobrih fotografij.

Odločila sva se tudi za predporočno fotografiranje (Na Zelencih – ohh kakšne fotke so nastale, ampak to je že za drug blogpost), kot nekakšno segrevanje za pomemben dan. Kakorkoli ne bom dolgovezila glede fotografij, saj veste: slika pove več kot tisoč besed 😊 Vsekakor se splača pogledati njun Instagram.

Poročna fotografija: Tanja in Jani 1

3. Glasba

Glasba je zagotovo tista, ki zagotovi vzdušje na poroki. Najprej sva se odločala med bandom in DJ-jem (predvsem zaradi budgeta). Ampak nekako sva dala glasbi prednost in sva prihranila denar na manjših zadevah (kot npr. manjša dekoracija, manj rož). Seveda je to najina osebna odločitev, zato morate izbrati to kar vam najbolj ustreza. Seveda je to najina osebna odločitev, zato morate izbrati to kar vam najbolj ustreza.

Naj vam kar povem, izbrati dober band je zelo težko. Še potem ko najdeš super band, ki igra vse možno (in to mislim res vse), se pojavi težava, da je seveda takšen band zaseden že leto in pol vnaprej. Tako da ja, najina poroka bi morala biti na en drug datum – ampak smo se potem nekako z bandom, Dvorom Jezeršek in fotografoma uspeli uskladiti za 15.6.2019. Za naju so ti trije predstavljali »Holy trinity« 😊

Navdušila sva se nad skupino Nightlife – odličen band, ki zna narediti neverjeten žur tudi na majhni poroki kot je bila najina s 45 svati. Zakaj so nam prav oni bili všeč? Na prvem mestu, ker »ne fušajo« (pevka ima še posebno odličen glas), imajo repertoar sodobnih, tujih, slovenskih, hrvaških, italijanskih skladb, poznajo različne žanre (mah ni da ni), vmes organizirajo igre za popestritev. Priznam, na začetku nad tem sploh nisem bila navdušena, ampak to zares sodi zraven. Svatje so se imeli fajn in prav v teh smešnih nenačrtovanih trenutkih se rojevajo spomini.

Tretji zelo pomemben razlog, ki zahteva dodatno pozornost, je dogovor z bandom, da se drži rokov in dogovorov. Na to temo sem sem slišala veliko negativnih izkušenj od drugih parov, tako da podpisujte pogodbe in se nikoli ne dogovarjajte na slepo. Za Nightlife lahko z zagotovostjo rečem, da že pri prvem sestanku poskrbijo za pogodbo in fer odnos ter se dogovorov tudi držijo.

4. Dekoracija

Zame zagotovo najbolj zabaven del pri organizaciji poroke 😊 Dekoracija je (tako kot vse ostalo na najini poroki) bila bolj minimalistična. Želela sva si celotno dekoracijo v vintage stilu in naravnih odtenkih.

  • Tiskovine – tukaj nima smisla izgubljati besed, seveda sva vse oblikovala in izdelala sama 😊
  • Rože – Dvor že sam poskrbi za kar nekaj šopkov in okrasno cvetje. Kar sem si zamislila dodatne dekoracije – moj šopek in mini šopke za stole – sem naročila pri Sanjskem šopku. Hmm…ne vem če bi tu kaj dodala. Sanjski šopek ima odlično ime, saj Meta zares ustvarja sanjske kreacije.
  • Torta – pri torti zares nisem preveč komplicirala. V januarju ali februarju sva se udeležila pokušine pri Yammy Tammy, izbrala sva dva okusa in to je bilo to 😊 Pripravila je zelo okusno dvonadstropno torto in jo dekorirala z rožami Sanjskega šopka.

5. Obleka in čevlji

Ta del sem z razlogom pustila za konec. Ker če sem se kaj naučila pri svoji poroki je to, da jaz definitivno znam komplicirati. Najti pravo poročno obleko je zame bil največji izziv poroke. Prav vsem puncam, ki so rekle, da so svojo obleko našle v prvem salonu zavidam. Obiskala sem kar nekaj salonov, imela kar nekaj favoritov. Eno obleko sem celo kupila in potem prodala, ker sem si premislila. O ja, takšna bridezilla sem bila 😊 Na koncu sem slučajno zasledila salon Poročne pravljice v Celju. Tja sem se odpravila kar sama in končno našla svojo obleko s pomočjo prisrčne lastnice Veronike.

Če sem pri obleki komplicirala mi čevlji niso delali takšnih preglavic 😊 Za poroko sem si želela privoščiti posebne čevlje. Ko sva bila poleti na Dunaju,  sem se odpravila v prodajalno Jimmy Choo, ampak se nisem mogla opogumiti in zapraviti več kot 500 € za čevlje. Rekla sem si, da če se opogumim, jih še vedno lahko naročim preko spleta. Redno sem spremljala njihovo spletno stran, se prijavila na njihov e-mail in tik pred Božičem so imeli znižanja.

Če ima katera željo naročiti Jimmy Choo – vsako leto imajo znižanja konec decembra in to traja do sredine januarja. Če se kdaj splača kupiti, se takrat definitivno izplača, saj imajo določene modele znižane tudi do 70%. Moji so bili znižani 50% in so popolni.

6. Detajli

Ključ za popolno poroko je v majhnih detajlih. Ko sva jo načrtovala, sva razmišljala kako bi jo lahko popestrila oz. ji dodala posebno noto. Spodaj sem navedla par popestritev, ki za poroko niso nujne, ampak če si jih lahko privoščite, vsekakor priporočam:

  • Fotkar – najboljša popestritev za svate. Dogovorila sva se, da jo postavijo že ob samem začetku oz. ko se svatje začno zbirati pred samim obredom. In ravno takrat se izkaže, da je pravi hit, saj so prvi, ki razbijejo led, otroci in takoj za njimi sledijo tudi ostali svatje. Foto stojnico smo kasneje prenesli v zgornje nadstropje, kjer smo nadaljevali slavje. Fotografije si svatje lahko takoj natisnejo ali pa si jih pošljejo na e-mail.
  • Glasba med obredom – sprehod do oltarja je izjemno čustven, dobra glasba pa samo še dodatno obudi vse emocije. Odločila sva se za Duet You and I. Če ne poznate ti dve punci, ki božansko pojeta, si prosim oglejte njun Facebook ali Youtube kanal. Jokali smo kot dež 😂 Definitivno priporočam!
  • Darila – težko dam dober nasvet glede daril. Midva sva podarila nekaj kjut in uporabnega. Personalizirana piva z rustikalnimi odpirači v obliki ključev + majhna domača mila. Te luštne ključke sem naročila preko spleta – AliExpress.

In za konec HVALA vsem sodelujočim, ki ste uresničili najino pravljico ♥. Hvala vsem prijateljem in prijateljicam, ki ste najbolj noro plesali na najini poroki. Hvala mojim najboljšim puncam (moj Bride Squad): Katja, Nina, Urška, Polona, Milka, Tamara – brez vas ta dan ne bi bil enak ♥.

Sanda Motaln
Danes je 1. obletnica najine poroke – 15. junij 2019. Najina vintage poroka je bila majhna in intimna ter v krogu ljudi, ki jih imava resnično rada. Z vami bom delila najino zgodbo, kako sva se lotila priprav, izzive, pluse in minuse. A če pogledam nazaj, tisto kar največ šteje so ljudje, ki z vami […]

Mogoče vas zanima še

Spremljajte nas na